Mr. P.J.M. (Elly) Koning

(Partner / Advocaat)

 • Sinds wanneer ben je verbonden aan Lexsigma Healthcare?

  Lexsigma is formeel op 13 juli 2011 opgericht en ik was in die tijd één van de drie oprichters van Lexsigma.

 • Wat deed je voordat je bij Lexsigma terechtkwam?

  Ik was advocaat bij verschillende (inter)nationale advocatenkantoren. En voordat ik werd beëdigd als advocaat was ik lid van een onderzoeksteam verbonden aan de Vrije Universiteit dat in opdracht van de rijksoverheid het Statuut voor de Topsporter probeerde samen te stellen.

 • Waarom koos je ‘zorg’ als juridische expertisegebied?

  Vanaf mijn babytijd ben ik jarenlang zelf patiënt geweest en wilde ik daarom arts worden. Uiteindelijk volgde ik een studie rechten en ben ik advocaat geworden. De zorg heeft altijd mijn bijzondere interesse gehouden. Ik ben empathisch ingesteld en wil graag mensen ondersteunen met problemen die ze zelf niet of lastig kunnen oplossen. In de zorg zijn daar veel voorbeelden van. De strakke regulering in de zorg brengt mee dat er een grote behoefte aan juridische expertise bestaat. In het bijzonder om praktische problemen te vertalen naar het juridische om van daaruit zoveel mogelijk weer de praktische oplossing te vinden.

 • In welke juridische zorgonderwerpen ben je gespecialiseerd?

  In het bijzonder ben ik gespecialiseerd in financiering, bekostiging en governance in de zorg. Dit klinkt wellicht abstract maar de kennis van deze onderwerpen is nodig bij wat ik in de praktijk graag doe: onderhandelen over zorgcontracten, begeleiden van aanbestedingen, begeleiden van materiële controles, optuigen van samenwerkingsverbanden, overleg met toezichthouders over naleving van zorgregels en reorganisaties binnen zorginstellingen. Daar waar overleg niet tot oplossingen leidt kan ik als ultimum remedium het debat naar de rechtszaal verplaatsen.

 • Waar haal je de meeste voldoening uit in je werk?

  De meeste voldoening haal ik uit het bereiken van een resultaat dat zoveel mogelijk recht doet aan het gevoel van de cliënt om goede zorg aan patiënten te kunnen leveren. Verder word ik blij als partijen na een opgelost conflict juist de samenwerking met elkaar weten te verdiepen.

 • Op welk bereikt werkresultaat ben je het meest trots?

  Ik ben er trots op dat we met Lexsigma Healthcare een advocatenkantoor hebben opgericht dat zich uitsluitend in de zorg heeft gespecialiseerd. Een kantoor waarmee we voor tal van bedrijven en instellingen de juridisch partner in de zorg zijn. Het is een genoegen om met ons team aan ervaren en deskundige collega’s voor onze cliënten echt verschil te maken en een bijdrage aan de samenleving te kunnen leveren.

 • Wat doe je graag in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd ben ik mij aan het verdiepen in kunstgeschiedenis en kook ik graag, uit de nationale en internationale keuken. Ik lees graag Dalai Lama literatuur en houd ik van reizen naar vooral Azië.

 • Wat is jouw motto?

  Lexsigma and Healthcare, let’s do it together.

Opleidingen

 • Rechten Vrije Universiteit Amsterdam
 • Management in de zorg Zorgvisie Academy / Nyenrode Business Universiteit

Registratie rechtsgebieden

P.J.M. Koning heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Burgerlijk recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Recente publicaties