Mr. Wladimir Schmidt

(Partner / Advocaat)

 • Sinds wanneer ben je verbonden aan Lexsigma Healthcare?

  Per 1 september 2022 ben ik toegetreden tot de maatschap van Lexsigma. Maar per saldo kende ik het kantoor en met name Elly, al enkele jaren daarvoor.

 • Wat deed je voordat je bij Lexsigma terechtkwam?

  De afgelopen 11 jaar ben ik werkzaam geweest bij Rabobank, op het gebied van Bijzonder Beheer. Daar lag mijn focus op herstructurering en zo nu en dan insolventieproblemen oplossen, van klanten die werkzaam waren in de zorgsector.
  Voordat ik bij Rabobank kwam, werkte ik 9 jaar lang als advocaat, met een specialisatie op het terrein van Insolventierecht.

 • Waarom koos je ‘zorg’ als juridische expertisegebied?

  Eind 2011 kreeg de bank te maken met diverse dossiers in de zorgsector. Niet iets dat direct voor de hand lag, maar wel gebeurde. Mijn toenmalige teamleider vroeg of ik die wilde oppakken mede omdat ik een jaar of vijf geneeskunde heb gestudeerd. In de loop van de jaren daarna kreeg ik steeds meer kennis van de sector, door werk en het volgen van cursussen. De uitdagingen die klanten op hun pad tegenkwamen werden talrijker en intenser en omdat een specialistische aanpak wel noodzakelijk was, kwam ik ertoe om de sectorkennis binnen mijn afdeling bij Rabobank te bundelen en te verbreden. De afgelopen 5 jaar is de verdieping van kennis in een stroomversnelling gekomen en heb ik voor Rabobank maar ook voor klanten van de bank en stakeholders in de sector diverse cursussen en themamiddagen georganiseerd.

 • In welke juridische zorgonderwerpen ben je gespecialiseerd?

  Bestuurdersaansprakelijkheid, governance en herstructureringen (in brede zin) hebben mijn bijzondere aandacht. Daarnaast heb ik extra kennis van Bestuurs- en Aanbestedingsrecht.

 • Waar haal je de meeste voldoening uit in je werk?

  Vanzelfsprekend hoop je altijd een probleem voor 100% op te lossen. Maar we moeten reƫel zijn, dat lukt niet altijd.

 • Op welk bereikt werkresultaat ben je het meest trots?

  Het opbouwen van een uitgebreid netwerk van diverse stakeholders in de zorgsector en natuurlijk het “on the job” bereiken van kennis van diverse vraagstukken en uitdagingen waar de sector voor staat. Ook ben ik erg trots op het tot stand brengen van verbindingen tussen enerzijds controlerende instanties als NZA en Jeugdautoriteit en anderszins klanten van Rabobank en voormalige collega’s van Rabobank werkzaam in de zorgsector.

 • Wat doe je graag in je vrije tijd?

  Wanneer ik vrij ben ga ik graag met onze dochters naar hun manege (om zo nu en dan eens zelf de teugels in handen te nemen!) of gezellig uit eten. Maar hardlopen en bezoekjes aan de sportschool vind ik ook erg leuk. Mijn muziekkeuze is heel breed maar tijdens het sporten luister ik er graag naar en ontdek ik (mede door mijn dochters) zo nu en dan iets nieuws.

 • Wat is jouw motto?

  Er is altijd iets dat je nog kan doen, opgeven kan altijd nog.

Nevenactiviteiten

 • Lesgeven, GMR lid basisschool.

Opleidingen

 • Rechten Universiteit van Amsterdam, Nederlands Recht;
 • Insolad, specialisatieopleiding Insolventierecht.

Registratie rechtsgebieden

W. Schmidt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Burgerlijk recht
 • Insolventierecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.