Mr. Sophie Y. van Odijk

(Advocaat)

Sophie van Odijk

 • Sinds wanneer ben je verbonden aan Lexsigma Healthcare?

  Sinds januari 2018.

 • Wat deed je voordat je bij Lexsigma terechtkwam?

  Voordat ik bij Lexsigma terechtkwam, studeerde ik aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 ben ik daar afgestudeerd in de Master Gezondheidsrecht. Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages mogen lopen. Dat deed ik bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op de juridische afdeling, bij een ziekenhuis in Utrecht op de juridische afdeling en bij een ander advocatenkantoor met de focus op de zorg.

 • Waarom koos je ‘zorg’ als juridische expertisegebied?

  Ik heb mijn hele leven al grote interesse in de geneeskunde gehad maar zag mijzelf niet in een ziekenhuis terechtkomen. Rechten was mijn andere grote interesse en door zorg als juridische expertisegebied te kiezen heb ik beide interesses kunnen combineren. Daarnaast werd er binnen mijn familie ook in de zorg gewerkt, specifiek in de farmaceutische industrie.

 • In welke juridische zorgonderwerpen ben je gespecialiseerd?

  Ik ben gespecialiseerd in de algemene gezondheidsrechtpraktijk. Ik houd mij bezig met een groot spectrum van zorgonderwerpen. Voorbeelden van deze zorgonderwerpen zijn: tariefregulering, farmaceutisch recht, aanbestedingsrecht, contractenrecht, problemen binnen maatschappen of medisch specialistische bedrijven en/of aansprakelijkheidsrecht.

 • Waar haal je de meeste voldoening uit in je werk?

  Ik haal voldoening uit de uitdaging om voor een cliënt de geschikte juridische oplossing te vinden. Een werkdag is voor mij dan ook geslaagd wanneer ik met dit voldane gevoel het kantoor uit kan lopen. Daarnaast is het gezellig hebben en kunnen lachen met mijn collega’s ook een belangrijk onderdeel van dit voldane gevoel.

 • Op welk bereikt werkresultaat ben je het meest trots?

  Dit is mijn eerste officiële baan binnen de advocatuur. Daarom heb ik nog niet veel grote werkresultaten mogen bereiken. Wel heb ik vele rechtszaken omtrent de Pip kwestie mogen bijwonen. Dit vond ik erg bijzonder. Het ging in deze kwestie om lekkende borstimplantaten, genaamd Pip, waar patiënten schade door hebben geleden. Patiënten wilden graag een schadevergoeding, maar de producent van de borstimplantaten was failliet en de artsen waren niet aansprakelijk voor het afwijkende product. Dit maakte het verhalen van de schadevergoeding bijna onmogelijk.

 • Wat doe je graag in je vrije tijd?

  Mijn vrije tijd besteed ik graag aan kickboksen, koken en sociale activiteiten met vrienden en familie.

 • Wat is jouw motto?

  In je werk is het belangrijk om slimmer te zijn dan de rest en harder te werken dan de rest. Daarom werk ik graag bij Lexsigma, omdat de medewerkers bij Lexsigma slimme, hardwerkende mensen zijn met een grote kennis op het gebied van gezondheidsrecht.

Opleiding

 • Rechten aan de Universiteit van Amsterdam, master Gezondheidsrecht