Lexsigma Healthcare Nieuwsbrief december 2018
 
Juridisch partner voor de zorg
Nieuwsbrief December 2018
 
gezond2019
 
Fijne dagen en een gezond 2019!

Het was voor alle medewerkers van Lexsigma in 2018 een mooie start als ‘de juridisch partner voor de zorg’. We mochten als Lexsigma Healthcare vele opdrachtgevers bijstaan. Bedrijven en zorginstellingen die we konden adviseren op het gebied van afspraken tussen partijen, governance, privacy, arbeidsrecht en bekostiging. Inmiddels zijn we al met een team van elf collega’s. In 2019 staan we graag weer voor u klaar met strategisch en juridisch advies over vragen en ontwikkelingen die spelen in de zorg. Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond 2019!

Elly Koning, Bob van der Kamp, Adri Kranenburg, Lara Smeets, Marlies Tuinman, Amal Achbab, Sophie van Odijk, Merle Kooijman, Hoi-Yan Chong, Micky Schwarz en Cor Raven

 
 
 
 
 
Prinses Beatrix onthult ‘De Luisterlijn’
Prinses Beatrix onthult ‘De Luisterlijn’

Op het Media Park in Hilversum heeft Prinses Beatrix de nieuwe naam van Sensoor onthuld: De Luisterlijn. De hulpdienst (naast telefonisch ook via chat- en email) biedt dag en nacht een luisterend oor voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

Lexsigma’s Elly Koning is voorzitter van de Raad van Toezicht van De Luisterlijn. Zij ontving Prinses Beatrix tijdens deze drukbezochte bijeenkomst, waar veel vrijwilligers, medewerkers en overige genodigden aanwezig waren.

lees verder
 
 
 
 
 
Hoe om te gaan met de confrontatie met een algemeen verbindend verklaarde cao?
Hoe om te gaan met de confrontatie met een algemeen verbindend verklaarde cao?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe je als organisatie moet omgaan met een cao die algemeen verbindend (avv) is verklaard. Moet je dan van de een op de andere dag de door werkgeversorganisaties en vakbonden gesloten overeenkomst met arbeidsvoorwaarden toepassen, terwijl je organisatie en de contracten hier niet op zijn ingericht? Je hebt immers zelf andere afspraken gemaakt met je werknemers!

lees verder
 
 
 
 
 
Column Mechtild Rietveld: Vogeltje in de mijn
Column Mechtild Rietveld: Vogeltje in de mijn

Vroeger namen de kompels in de mijnen vaak een parkietje mee naar beneden. Die zijn kwetsbaar en gaan als eerste van hun stokje als er in de mijnschacht onraad is: te weinig zuurstof of gasvorming of te veel stof in de lucht. Vogeltje ligt dan al gauw in katzwijm. Als de mijnwerkers dat zien, weten ze dat ze weg moeten wezen. Zo is het met kinderen ook. Als er iets in hun omgeving mis gaat - bijvoorbeeld armoede, (v)echtscheiding, mishandeling, pesten, slecht/te veel/te weinig eten - dan merk je dat het eerst aan het kind. Die zijn het kwetstbaarst.

lees verder