Lexsigma Healthcare Nieuwsbrief Juni 2018
 
Juridisch partner voor de zorg
Nieuwsbrief Juni 2018
 
 
 
 
 
Adri Kranenburg nieuwe partner Lexsigma Healthcare
Adri Kranenburg nieuwe partner Lexsigma Healthcare

Per 1 juli 2018 sluit Adri Kranenburg zich aan bij Lexsigma Healthcare. Adri (1964) is momenteel verbonden aan Vliet & Burg Advocaten. Hij woont in Haarlem en werkt in Amsterdam. Adri werkt al sinds de jaren ‘90 samen met Elly Koning, partner en oprichter van Lexsigma Healthcare. De afgelopen jaren werd hij al regelmatig door Lexsigma als procesadvocaat voor cliënten uit de zorg ingezet. Elly Koning: “Lexsigma Healthcare richt zich sinds 1 januari van dit jaar volledig op de zorg. Die duidelijke focus heeft geleid tot een nog sterker profiel bij zorgaanbieders en een flinke uitbreiding van het aantal cliënten. Met de komst van Adri -als vierde partner- versterken we de kwaliteit en capaciteit van Lexsigma verder. Daarom zijn we zeer verheugd dat Adri overstapt naar Lexsigma.”

lees verder
 
 
 
 
nederland-geef-gehoor
 
Nederland Geef Gehoor

Op 1 juni is de campagne ‘Nederland Geef Gehoor’ van Sensoor gestart. Daarmee vraagt Sensoor aandacht voor de hulp die het als landelijke luisterlijn kan bieden, zonder dat dit bij de hulpvragers tot verplichtingen leidt. Bij Sensoor staan 24/7 ruim 1200 vrijwilligers klaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek, zowel telefonisch als per email en chat. Sensoor helpt tegenwoordig mensen uit het hele land, ongeacht de gemeente waar ze wonen. Sinds 2014 mag ik bestuurslid zijn van deze bijzondere organisatie. Dat doe ik met veel plezier, omdat ik het belangrijk vind dat we klaar staan voor mensen in nood, die -om welke reden dan ook- niet op een andere plek om hulp (kunnen) vragen.

Elly Koning

 
 
 
 
video-hoi-yan-chong
 
 
 
 
Het belang van het kind
Het belang van het kind

Het belang van het kind en de inkleuring van dit begrip heeft mijn bijzondere interesse. Daarom in deze nieuwsbrief een item over het ‘belang van het kind’. Juridisch te vertalen naar het recht op jeugdhulp als dat nodig is. En hoe dit recht gezien moet worden in het licht van alle recente nieuwsberichten over wachtlijsten in de jeugdzorg, bezuinigingen en ruzies over aanbestedingen. Het ‘belang van het kind’ is dermate fundamenteel dat ik mij de vrijheid permitteer er in deze nieuwsbrief enkele woorden aan te wijden.

lees verder
 
 
 
 
 
Elektronische gegevensuitwisseling van patiënten
Elektronische gegevensuitwisseling van patiënten

Het uitwisselen van patiëntgegevens wordt tegenwoordig veelal elektronisch gedaan. Voorbeelden van het uitwisselen van patiëntgegevens tussen de patiënt en zorgverlener zijn: e-consulten en apps waarin de patiënt bijvoorbeeld zijn/haar bloedsuiker kan invullen en welke gegevens door worden gestuurd naar de zorgverlener. Ook zorgverleners wisselen onderling tegenwoordig steeds vaker de patiëntgegevens elektronisch uit. De wetgever anticipeert op deze ontwikkelingen in de vorm van een nieuwe wet.

lees verder
 
 
 
 
 
Column Mechtild Rietveld – Droste effect

Toen ik voor mijn eerste baan op cursus moest, nam ik voor de zekerheid een vroege trein en belandde in een vrijwel lege hotellobby. Er zat één mevrouw aan de koffie. Zij was van Surinaamse afkomst, zoals je kon zien en ze ook vertelde toen ik bij haar aanschoof. We maakten een gezellig praatje. Geleidelijk aan druppelden er meer mensen binnen. Allemaal mannen, tegenwoordig zou je zeggen witte mannen. Die keken naar ons en wendden zich tot elkaar, ook om gezellig een koffie te doen.

lees verder
 
 
 
 
 
 
Privacyverklaring

Lexsigma Healthcare heeft een nieuwe privacyverklaring. De privacyverklaring is in lijn met de nieuwe normen van de AVG. Lexsigma Healthcare hecht veel waarde aan privacy en communicatie. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contract met ons op.
Klik hier voor de privacyverklaring van Lexsigma Healthcare.
Mocht je geen nieuwsbrief meer willen ontvangen, dan kun je je hier afmelden.