Diensten

Diensten

Lexsigma Healthcare is een advocatenkantoor dat zich richt op de zorgsector. Wij adviseren en vertegenwoordigen bedrijven en instellingen in de zorg bij strategische en juridische kwesties.

Binnen de zorg zijn wij met name gespecialiseerd in de sectoren:

  • geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • jeugdzorg
  • medisch-specialistische zorg (ziekenhuizen)
  • gehandicaptenzorg
  • hulpmiddelen van de zorg.

Wij richten ons daarbij vooral op:

  • afspraken tussen partijen (contracten tussen instellingen en overige partijen, personeel)
  • governance
  • privacy
  • financiering
  • bekostiging en investeringsanalyses in de zorg (due diligence en herstelplannen).

Anderen over ons

Petra Isidora
Directeur Bedrijfsvoering
Centrum voor Consultatie en Expertise
“Het CCE heeft Lexsigma Healthcare voor meerdere onderwerpen ingeschakeld. Zij zijn onze –huisjurist”. Afgelopen jaar waren de aanpassing van onze klachtenregeling en de hulp bij twee hoorzittingen onze belangrijkste onderwerpen. De medewerkers van Lexsigma zijn van alle markten thuis, ze zijn flexibel en beschikken over goede juridische kennis. En mocht de juiste expertise er op een punt niet zijn, dan geven ze het zelf aan en schakelen ze een partner juristenkantoor in. Wij zijn tevreden over Lexsigma.”

Cristina Guerrero Paez
financieel directeur iHub Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
“We hebben Lexsigma Healthcare ingeschakeld voor overleg over de materiële controles van de zorgverzekeraars voor één van de werkmaatschappijen. De contacten zijn geïntensiveerd en nu ondersteunen ze ons ook met andere vragen, zoals contracten met gemeenten en het opstellen van facturen. De medewerkers van Lexsigma zijn prettig in contact, snel in reacties, adviserend en meedenkend. Ze juridiseren zo min mogelijk. Het lijken ‘gewone’ mensen. Lexsigma is alert op wat er speelt en geeft ook advies bij thema’s die mogelijk relevant zijn. Ik kan andere organisaties aanraden om Lexsigma in te schakelen omdat je dan snel en vakkundig wordt geholpen, bij vaak lastige juridische kwesties.”

Walter Franken
lid raad van bestuur De Viersprong
“De Viersprong heeft Lexsigma Healthcare ingeschakeld om te komen tot een afwikkeling van de zelfonderzoeken met zorgverzekeraars. Ook hebben we advies ingewonnen over HR en het juridisch proces van zorgtoewijzing in de Jeugdwet. Lexsigma heeft ons goed geholpen omdat ze concrete informatie hebben gegeven over de wijze waarop contracten gelezen moeten worden en relevante kennis uit de sector toegepast moet worden. De medewerkers van Lexsigma zijn goed geïnformeerd, laagdrempelig om te benaderen en oplossingsgericht. Ze zijn echt ‘thuis’ in de zorg en altijd aanspreekbaar.”

Monique van Rooij
Lid Raad van Bestuur GGZ Momentum
“We hebben Lexsigma Healthcare ingeschakeld voor onze strijd om de vrije artsenkeuze te verdedigen (art. 13 van de zorgverzekeringswet; het hinderpaalcriterium). Lexsigma is voor ons meer dan een advocatenkantoor. We zien Lexsigma als raadgevers in de breedste zin van het woord die ons inzichten verschaffen waar je zelf blind voor dreigt te worden door de waan van de dag, met name op de momenten dat de spanning oploopt. Ze objectiveren en adviseren in eerste instantie, maar durven ook te procederen wanneer dat nodig is. Het zijn ontzettend leuke en slimme mensen met veel humor. Het is een plezier om met ze te werken. Daarnaast zijn ze tot in de puntjes onderlegd in de zorgverzekeringswet, uitzonderlijk betrokken bij je zaak, geen ‘onnodige minutenschrijvers’, maar resultaatgerichte advocaten en eerlijk!”