Lexsigma Healthcare Nieuwsbrief Februari 2018
 
Juridisch partner voor de zorg
Nieuwsbrief Februari 2018
 
nieuwsbrief-1802
 
De nieuwe privacywet (de AVG) komt eraan!

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe (Europese) privacywet, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (afgekort AVG) genoemd, in werking. De AVG zal gelden voor alle organisaties (groot én klein) die persoonsgegevens (lees: patiëntgegevens) verwerken. Ook zorginstellingen ontkomen dus niet aan de AVG. Zorginstellingen zijn verplicht een aantal maatregelen te nemen.

De nieuwe privacywet (de AVG) komt eraan!
 
 
 
Anderen over ons ...
“We hebben Lexsigma Healthcare ingeschakeld voor overleg over de materiële controles van de zorgverzekeraars voor één van de werkmaatschappijen. De contacten zijn geïntensiveerd en nu ondersteunen ze ons ook met andere vragen, zoals contracten met gemeenten en het opstellen van facturen. De medewerkers van Lexsigma zijn prettig in contact, snel in reacties, adviserend en meedenkend. Ze juridiseren zo min mogelijk. Het lijken ‘gewone’ mensen. Lexsigma is alert op wat er speelt en geeft ook advies bij thema’s die mogelijk relevant zijn. Ik kan andere organisaties aanraden om Lexsigma in te schakelen omdat je dan snel en vakkundig wordt geholpen, bij vaak lastige juridische kwesties.”
 
 
Cristina Guerrero Paez
 
 
iHub Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
 
 
Video Lara Smeets
 
 
 
 
Focus op zorg
Elly Koning

Het zit er alweer op: de eerste maand waarin Lexsigma zich volledig richt op de zorg als juridisch vakgebied. We hebben veel positieve reacties gehad op onze aankondiging, eind december. Variërend van ‘dat deden jullie toch al?’ tot ‘ik wist niet dat jullie met zoveel mensen zijn’ en ‘wat goed dat jullie deskundigen op alle rechtsgebieden binnen de zorg hebben’.

Met genoegen kijken we terug op de eerste maand. We hebben een nieuw, energiek team, waarin iedereen een hart voor de zorg heeft. Al direct in de eerste maand hebben we diverse nieuwe klanten gekregen en een aantal bestaande opdrachtgevers heeft ons nu ook voor bijvoorbeeld het arbeidsrecht binnen de zorg ingeschakeld. De start van 2018 belooft veel goeds voor de rest van het jaar.

Ook inhoudelijk was het een druk begin van 2018. Met name bij jeugdzorginstellingen zien we dat ze veel tijd met administratie en verantwoording bezig zijn. Dat levert veel werk op voor controllers en accountants en andere financieel specialisten, maar nodig en goed is het niet. Gelukkig constateert ook de nieuwe regering dat bij de evaluatie van de jeugdwet. De zorginkoop moet eenvoudiger en met minder administratieve lasten kunnen. Gemeenten ervaren zelf al dat ze vanwege administratieve en financiële lasten minder in innovatie kunnen investeren. Minder werkdruk en regels dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdhulp. 2018 wordt wat ons betreft niet alleen het jaar waarin Lexsigma zich volledig op de zorg richt, maar waarin ook zorginstellingen dat kunnen gaan doen.

Elly Koning