Mr. E.A. (Henk) Brat

(Partner / Advocaat)

Specialisaties

Fusies en overnames, herstructureringen, onderhandelingen, corporate governance en geschillenbeslechting.

Over Henk Brat

Henk Brat heeft een pragmatische en heldere wijze van werken en adviseren. Hij heeft een zeer ruime ervaring in onder meer geschillenbeslechting en fusies en overnames. Hij is dealgericht en constructief ingesteld en indien noodzakelijk is hij in staat om scherp te onderhandelen over de voor de cliënt belangrijke onderdelen. Hij weet als geen ander wat belangrijk is voor de cliënt en is op de hoogte van de verschillende valkuilen die bij de onderneming van zijn cliënten kunnen spelen. Hij fungeert niet zelden als klankbord voor de directeur groot aandeelhouder. Hij kent zelf de ins en outs van het ondernemen: hij richtte in 1994 een uitzendbureau op en in 2004 het advocatenkantoor 2BLegal. Deze ervaringen neemt hij mee in zijn adviezen aan klanten. Henk heeft een duidelijke focus op de Zorgsector.

Nadat hij in 1996 zijn uitzendbureau had verkocht om op wereldreis te gaan, is hij onder meer werkzaam geweest bij Baker & McKenzie en Lexence advocaten en notarissen in Amsterdam. Tijdens zijn carrière in de advocatuur is hij een tijd lang gedetacheerd geweest als bedrijfsjurist bij een beursgenoteerde ICT onderneming. Sinds 1 maart 2013 is Henk Brat als Partner Ondernemingsrecht aan LEXSIGMA Advocaten verbonden.

Henk heeft diverse (specialisatie) opleidingen gevolgd op het gebied van fusies en overnames, corporate litigation, onderhandelen, jaarrekeningen en de zorgsector. Henk is lid van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA).

Opleiding

  • Rechten, Universiteit van Amsterdam (1994);
  • Postdoctorale specialisatieopleiding ‘Fusies en overnames’, Grotius Academie (2002);
  • 5-daagse cursus ‘Finance for lawyers’, Amsterdam Institute of Finance (2006);
  • Diverse cursussen op het gebied van wet en regelgeving in de zorg;
  • Diverse cursussen op het gebied van geschillenbeslechting, onderhandelen en coachen.

Recente publicaties