LEXSIGMA Advocaten in The Legal 500

law-500-leading-firm-2017-news

Vorige week heeft The Legal 500 haar rankings van 2017 gepubliceerd. Met trots kunnen wij u melden dat LEXSIGMA Advocaten in de categorie Commercial, Corporate en M&A een vermelding heeft gekregen. Een categorie die met name wordt gedomineerd door de grote advocatenkantoren in Nederland.

Over LEXSIGMA Advocaten schrijft The Legal 500: ‘always delivers quickly, even at short notice’, and has notable experience in the healthcare and IT sectors. Lees verder

7 onmisbare afspraken met je co-founder

Startende bedrijven imploderen regelmatig doordat oprichters elkaar naar het leven staan. Paul Hendriks deelt 7 onmisbare afspraken waarmee je dit voorkomt.
Sommige onderzoekers beweren dat 60 procent van de beginnende ondernemingen faalt door ruziënde founders. Ruzies die meestal ontstaan door uiteenlopende verwachtingen. Ongelooflijk zonde en makkelijk te voorkomen. Niet alleen door het uitspreken van deze verwachtingen, maar vooral door deze vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst.

In een blog-item op ‘Sprout.nl’ bespreekt Paul Hendriks zeven onmisbare afspraken met je co-founder. Lees verder

5 juridische valkuilen voor startups

Een verkeerde rechtsvorm of het (niet correct) vastleggen van afspraken kunnen een startup de das omdoen. Paul Hendriks behoedt je voor 5 belangrijke juridische valkuilen.
Commercieel en operationeel heb je alles tot in detail doordacht. Het doel is simpel. Jouw startup moet een succes worden. Enthousiast ga je dan ook aan de slag. Daarbij wordt echter vaak een belangrijk aspect vergeten: de juridische kant.

Zeker in de beginfase wordt hier nauwelijks aandacht aan besteed. Niet zo gek gezien de relatief hoge kosten voor een jurist, maar het kan een startup duur komen te staan. In deze blog vijf juridische pitfalls en hoe je deze voorkomt.

In een blog-item op ‘Sprout.nl’ bespreekt Paul Hendriks vijf juridische valkuilen voor startups. Lees verder

Bedrijfsprofiel: Als ondernemer moet je begrijpen wat er staat

bedrijfsprofiel-lsa-2017

LEXSIGMA Advocaten is een Amsterdams advocatenkantoor gevestigd in het Museumkwartier. Het M&A-team van LEXSIGMA richt zich vooral op ondernemers, ondernemingen en instellingen die op zoek zijn naar gespecialiseerd juridisch advies. Als het moet wordt er geprocedeerd, maar bemiddelen is vaak beter. ‘Principes kunnen heel duur zijn.’ Lees verder

Enkele opvallende punten in de voorgenomen herziening van het medisch tuchtrecht

Het medisch tuchtrecht in zijn huidige vorm stamt uit 1993 en vindt zijn wettelijke basis in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). In de praktijk heeft het medisch tuchtrecht zich al ver doorontwikkeld. Ook de minister van VWS is overtuigd van de noodzaak tot modernisering en heeft daarvoor een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend.

In een artikel in ‘Juridisch up to Date’ bespreken Bob van der Kamp en Cécile van der Heijden enkele arbitrair gekozen punten uit het wetsvoorstel. Lees verder